Дом за деца с умствена изостаналост изпраща първите си абитуриентки

Дом за деца с умствена изостаналост изпраща първите си абитуриентки | StandartNews.com

С благотворителни базари деца и възрастни събраха средства за двете момичета

Добрич. Домът за деца с умствена изостаналост в село Крушари ще изпрати първите си абитуриентки - Милена и Елица, които тази година завършват СОУ "Хр. Смирненски" в селото. Момичетата имат съвсем малък проблем, диагнозата им е умствена изостаналост, но се развиват напълно нормално и са много добри ученици в училището, заяви Димитрина Желева - директор на дирекция "Регионално развитие и хуманитарни дейности" в общината.

"За да могат момичетата достойно да отидат на бал, бе проведена благотворителна кампания, в която се включиха служители на общинска администрация, персонала на специализираните институции от общината, пенсионерските клубове от Крушари и Коритен, жители на общината. Бяха направени мартеници, които без да имат обявена цена бяха разпродадени. Събраните средства в размер на 420 лева момичетата похарчиха, за да си купят рокли, обувки и чанти за бала. Те са скромни деца и паричките им стигнаха за всичко - платени са и албумите" - разказа още Желева.

За Великден е проведен още един благотворителен базар, от който са събрани малко под 200 лв., които са внесени по сметка за допълнителни нужди на двете момичета, добави Желева. Кметът на Крушари - Добри Стефанов, заяви, че е приключило строителството на защитено жилище, в което няколко от децата от Дома в Крушари ще бъдат настанени. Стефанов припомни още, че до края на настоящата година трябва всички деца от да бъдат изведени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай