Долината на розите и тракийските царе разширява обхвата си

Долината на розите и тракийските царе разширява обхвата си | StandartNews.com

Стара Загора. Долината на розите и тракийските царе разширява обхвата си като туристическа дистинация. Това показава съвместния проект на общините Казанлък, Карлово, Сопот, Павел баня и Мъглиж, който е в ход и приключва през август тази година. Вече са разработени 7 туристически пакета по 5 маршрута или общо 35 маршрута, 7 от тях - тематични, отчете ръководителят на проекта проф. Мария Воденска във вторник в Казанлък. „Маслодайната роза и Фестивал на розата",

 

„Тракийското наследство – Долината на тракийските царе", „Лековити минерални извори – СПА и УЕЛНЕС през цялата година"; „Люлка на възрожденската култура", „Туризъм в автентична селска среда и съхранени традиции и фолклор" – това са част от туристическите пакети. Те подсказват красноречиво на какво ще разчитат партньорите за налагането на региона като бранд на туристическия базар.

 

До този момент проектът е бил представен на 7 международни и 2 национални туристически борси, а само през март ще участва на още 3 престижни туристически изложения – в Париж, Москва и Букурещ.

 

Проектът „Долината на розите и тракийските царе" е на стойност 489 160 лв и се финансира с подкрепата на оперативната европрограма за регионално развитие.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай