Добринище с двоен празник

Добринище с двоен празник  | StandartNews.com

Деца рисуваха, играха футбол и гледаха постановка, 2 дни музика и танци

Жителите и гостите на курорта Добринище отбелязаха двоен празник навръх 22 септември. На тази знакова за българската история дата е празникът на града. Затова местните и техните гости се веселят от сърце. Те най-напред почетоха Деня на Независимостта с поднасяне на венци и цветя.

Тържествата за градския празник стартираха още в понеделник. Най-напред десетки деца рисуваха в сградата на кметството, където се проведе конкурс за най-добра рисунка. Привечер на сцената се качиха и показаха своя талант духовият оркестър и самодейните състави към Народно читалище „Димитър Благоев - 1925" в планинския курорт. Изпълненията им бяха под открито небе в центъра на града. В празничния за цяла България ден песните и танците продължиха с пълна сила.

Рано сутринта се игра и футболен двубой между деца. После малчуганите изгледаха с интерес детската постановка „Принцесата и свинарят" на благоевградския театър. Специално за двойния празник бяха поканени Мъжка фолклорна група „Огражденска четворка" и Фолклорен ансамбъл „Гайтан" от петричкото село Първомай, които ще пеят и играят от 18,00 часа на площада.

„Очакваме да ни гостува ръководството на община Банско. Има туристи от цяла България, винаги е така за градския ни празник. Хубавото е, че всички могат да видят и да отдъхнат от народните хора и танците в градския ни парк, който официално открихме на 17 септември", заяви кметът на известния с условията за СПА и ски курорт Китан Галчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай