Дневна заря на "Околчица", тройна във Враца

Аптекарка плаши, че ще се пали пред президента

Дневна заря на "Околчица", тройна във Враца | StandartNews.com

Враца. С великолепна дневна заря завърши поклонението на врах "Околчица" на 2-ри юни. Небето над опълченския кръст засия във всички цветове на дъгата.

Тройна заря пък се изсипа не по протокол предишната вечер във Враца. Мнозина се възмутиха, че е станал страхотен гаф, защото първите фойерверки се изстреляха точно, когато хората сведоха глави в едноминутно мълчание. Оказа се обаче, че проливният дъжд е възпламенил една от пиротехническите батерии, подготвени за тържествената заря след митинга. За компенсация фирмата, ангажирана с илюминациите после изстреля на два пъти по няколко минути десетки фантастични фоейрверки. За първи път 5000 души, събрани пред пметника на Христо Ботев видяха и светлинно шоу под звуците на "Кармина Бурана".

Местна аптекарка пък изправи на нокти полицията. Жената, заплашена от фалит, се обадила в една телевизия, че ще се самозапали пред президента Росен Плевнелиев, който прочете слово за Ботев. Снимката й бе размножена и униформените трябваше да огледат всеки човек на площада и около него. Така и не се разбра къде е фармацевтката, след като тя не бе открита нито в тълпата, нито на домашния й адрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай