Детско „Еколято 2016” стартира в Разград

Детско „Еколято 2016” стартира в Разград | StandartNews.com

Над 150 деца от Разград ще се включат в иницативата „Еколято 2016", която се организира за двадесет и първи път в лудогорския град.

Лятната програма предвижда ученици на вързраст от 11 до 17 години да се грижат за зелените площи в общинския център. През юли и август те ще работят всеки ден по три часа из парковете и градините в града.

Младите еколюбители ще бъдат разделени на 3 смени, като всяка от тях ще е с продължителност от две седмици. За десетте си работни дни по време на лятното дежурство децата ще получат по 30 лева възнаграждение.Организатор на инициативата е местният Център за ученическо творчество. Средствата за възнагражденията на малчуганите и за оборудването на екопатрулите с материали и пособия са за сметка на общинския бюджет.

Първата смяна от 70 млади еколюбители започна работа в понеделник. Освен че ще се грижат за зеленото богатство на Разград участниците в лятната програма ще се включат и в Детската полицейска академия, която ОД на МВР организира в градския парк, в различни образователни игри и забавления, съобщи Цветанка Русева, директор на Центъра за ученическо творчество в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай