Деца научиха повече за НП „Рила"

Деца научиха повече за НП „Рила" | StandartNews.com

С поредица от събития Дирекция „Национален парк Рила" популяризира уникалната природа на най-големия национален парк в България сред ученици от Благоевград. Две последователни образователни екологични програми бяха представени на възпитаници от X и XI клас от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов".

Експерти разказаха за биологичното разнообразие и забележителностите на НП „Рила" и резерватите в него. Младежите научиха за новите интерпретативни маршрути по екопътека „По долината на река Бели Искър", циркуса на Седемте рилски езера и екомаршрута „Двете ели".

Чрез беседи и интерактивни занимания експерти от парка представиха природните дадености и дейностите по опазването и управлението на Националния парк в двата действащи центъра на парка – Посетителския информационен център в Самоков и Посетителския център в Паничище. Дискутирани бяха въпроси, свързани с мерките за опазване на видовете и техните местообитания, популяризирането на природозащитните дейности, режимите и нормите и правилата за поведение в защитената територия.

Дирекцията на парка се включи и в програмата на Регионалния исторически музей в Благоевград, провеждащ Лятна детска музейна школа. Под формата на игри и тематични занимания с много награди, подсигурени от парковата дирекция, деца на възраст от 7 до 13 години, участващи в традиционната школа, се запознаха с редките и защитени видове растения и животни, природните резервати, водното богатство и забележителностите на НП „Рила".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай