Десет номинации за евролистата направиха търновските социалисти

Десет номинации за евролистата направиха търновските социалисти | StandartNews.com

Велико Търново. Десет имена са предложили членовете на БСП-Велико Търново за кандидати за евродепутати. Седемдесет от общо 90 основни партийни организации са провели свои събрания и са излъчили имената, които попадат в две групи: регионални кандидатури и кандидатури на политици от национално ниво. Десетте номинации са били разгледани по време на Общинския съвет на БСП-Велико Търново, който се е провел в понеделник, съобщиха от общинската организация на партията.

Общинските кметове Пламен Чернев на Сухиндол и Георги Чакъров на Полски Тръмбеш, областният и общински председател на БСП Валентин Ламбев, д-р Драгош Методиев и адвокат Николай Илчев са посочените местни имена от структурите. На 18 януари ще се проведе общинската конференция, където те ще бъдат поставени на тайно гласуване. Тримата, които получат най-много номинации, ще бъдат предложени на Областния съвет.

Лидерът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев, настоящите евродепутати Илияна Йотова и Ивайло Калфин, бившият председател на НС Георги Пирински и зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов са другите пет номинации на структурите. Чрез областния съвет на партията те ще бъдат препратени до Националния съвет, където ще бъдат обобщени за цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай