Депутатът Димчо Михалевски даде ифтар в Богатино

Депутатът Димчо Михалевски даде ифтар в Богатино | StandartNews.com

Ардино. За втора поредна година депутатът от „Коалиция за България" Димчо Михалевски организира ифтар - благотворителна вечеря за мюсюлманите от района на ардинското село Богатино.

"Вярвам, че месец Рамазан за вас и за вашите семейства, е бил духовно училище. Нека Всевишния да дари всички вас с толерантност, мир, щастие и успехи. Нека на всички да ни е богата софрата и всички да живеем в разбирателство", пожела Михалевски на събралите се в двора на джамията вярващи.

Голям ифтар събира 1000 мюсюлмани и християни в центъра на Момчилград в събота на 3 август. Благотворителната вечеря се дава от бизнесмена Фуат Гювен със съдействието на община Момчилград и кмета Акиф Акиф. Датата на ифтара съвпада с „Нощта Кадир", в която се иска опрощение и равносметка на извършените грехове. Преди вечерята момчилградската фолклорна група „Зейбеклер" ще представи музикална програма.

Покани за ифтара са изпратени до консула на Турция в Пловдив Шенер Джебеджи, областния управител Бисер Николов и заместниците му, народни представители и общински кметове. „Целта е благотворителните вечери да се превърнат в традиция с присъствието на мюсюлмани и християни. Тези събития символизират уважение между религиите и традициите на отделните етноси", заяви кметът на Момчилград Акиф Акиф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай