Депутат иска по-добри условия за болните в Разград

Депутат иска по-добри условия за болните в Разград | StandartNews.com

Разград. Татяна Буруджиева ще пита от парламентарната трибуна защо болните в Разград са оставени на гладна диета.

"Не ми е известно медицинско лечение, което да предписва гладна диета за хоспитализираните в болнично заведение пациенти. В клиниката в Разград обаче не дават храна на болните. Ще поискам отговор на този въпрос от парламентраната трибуна в НС", обяви в Разград БСП депутатката Татяна Буруджиева.

През уикенда тя посетила най-голямана болница в избирателния си район по сигнал на граждани. Буруджиева останала ужасена от състоянието на психиатричното отделение там. "Стените тънат в мухъл, прозорците са изпочупени и облепени с тиксо, дюшеците са на повече от 30 години.", алармира тя.

През август по нейна покана в града ще пристигнат здравният министър и шефът на парламентарната комисия по здравеопазване. От институциите се очаква да изработят мерки за контрол от страна на държавата спрямо болниците, които да не допускат подобни практики.

"Трябва да се проучва и налага положителният опит за болничен мениджмънт и квалификация на медицинските кадри, ако не искаме България да остане без лекари в следващите години", категорична бе Буруджиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай