Чистачка счупи крак, докато рине сняг

Чистачка счупи крак, докато рине сняг | StandartNews.com

Благоевград. Чистачка от общинската фирма „Биострой" също стана жертва на падналия сняг в Благоевград. Работничката почиствала в понеделник сутринта тротоар в центъра на града, когато се подхлъзнала. Паднала лошо и контузила тежко крака си. 49-годишната пострадала жена веднага е транспортирана с линейка в Спешно–приемно отделение на МБАЛ – Благоевград.

„На скенера се установи, че кракът на пациентката е счупен. Тя ще бъде настанена за лечение в ортопедично отделение. Състоянието й е стабилно", казаха от пресцентъра на лечебницата.

Този инцидент не уплаши служителите на общинската фирма „Биострой", които продължиха да почистват и опесъчават заснежените пътни артерии и тротоари в областния град. Образувалата се снежна покривка бе 3 сантиметра. „Още преди 06,00 часа наши работници са по улиците на Благоевград. В ранните часове на деня приоритетно се почистваха главните пътни артерии в града, където преминава най-големият поток хора. По-късно започна и обработването на кварталните улици", каза шефът на „Биострой" Васил Бачев. В почистването се включиха осем машини, а още четири са били заредени с луга. 80 работници са ангажирани с тази дейност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай