Черни лебеди от Холандия плуват в благоевградско езеро

Черни лебеди от Холандия плуват в благоевградско езеро | StandartNews.com

Благоевград. Двойка черни холандски лебеди плуват в езерото в парк „Бачиново" над Благоевград. Красивите птици са доставени от Холандия по специална заръка на общинската фирма „Биострой". Те са докарани у нас от ветеринарни лекари от Ловеч. Лебедите са на една година и никога досега не са били разделяни. Това е било и едно от условията да бъдат доставени.

За изящните птици се полагат специални грижи, като през първите дни на адаптация ще бъдат под постоянно наблюдение. Вече е закупена и специална храна за тях. Те са в компанията на близо 50 диви патици във водоема, където плуват от четвъртък. Паркът е любимо място за разходки и отдих на благоевградчани и на гостите на града. Цената на двата лебеда, които още нямат имена, е 1000 лева. Двойката обогатява животинския свят в езерото и ще се превърне в атракция и за малки, и за големи.

Постоянното облагородяване на парк „Бачиново", който от няколко месеца разполага и с фитнес на открито, има за цел да направи мястото още по атрактивно за почивка и забавление за местните хора и за туристите. „Тъй като птиците са докарани в нашето езеро, то трябва да се кръстят или Марта и Мартин, или Пижо и Пенда", смятат част от посетителите на парка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай