Чалга на Рожен въпреки забраната (ВИДЕО)

Чалга на Рожен въпреки забраната (ВИДЕО) | StandartNews.com

Чалга се чу по време на втория ден от Роженския събор. Собственици на атракционни съоръжения на родопските поляни са пуснали този вид музика въпреки забраната. Това показва проверка на Нова тв.

Организаторите от Община Смолян предупредиха преди събора, че там ще се чуват само фолклорни ритми и чалгата ще бъде строго забранена, а търговците глобявани солено, ако я пускат по уредбите си. Оказа се, че вече има и първите нарушители.

"Ние сменихме малко музиката, после пак си пуснахме (бел. ред чалга)", каза човек, работещ на развлекателните съоръжения.

"Ами, то според публиката . . .", отговори той по повод видовете музика, които се слушат на събора. "Тя публиката е разнообразна, предпочита всякакъв вид музика", обяснява той, но не уточни дали е бил глобен от организаторите.

Вижте репортажа на Нова тв с атмосферата от Роженския събор:

Огромни задръствания се образуваха по пътя до събора и днес, когато се очаква той да бъде посетен от над 10 000 души. Участници в програмата обявиха, че са пътували над три часа от курорта Пампорово до Рожен.

Засилено е полицейското присъствие по направленията за Рожен. Пътни полицаи дават указания на водачите на МПС къде да паркират колите си, за да не се затруднява трафикът, съобщава "Фокус".

Община Смолян е организирала автобуси, които тръгват от града - през 30 минути от кв. "Устово" и ще се движат до 02:30 часа след полунощ. След 23:30 часа автобусите от Рожен, пътуващи към "Устово" ще извозват пътници и до автогарата в Смолян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай