Бургас забранява шумните ромски сватби

Бургас забранява шумните ромски сватби | StandartNews.com

Бургас. Шумните ромски сватби, които продължават поне три дни, ще бъдат забранени в Бургас. Общински съветници от ГЕРБ вече са подготвили докладна, която ще внесат за обсъждане и гласуване още следващия месец. Те настояват да бъде променена наредбата за опазване на обществения ред в Бургас в частта, която касае сватбени и други семейни тържества. Целта е да се въведе забрана за шумните тържества на открито, които тероризират от край време жителите на морския град. Общинарите обясниха, че са решили да предприемат кардинални действия, защото през последните години броят на жалбите се е увеличил драстично. Най-голям е терорът в комплекс "Меден рудник". Сватбите там от незапомнени времена се правят на открито между блоковете. Жителите нямат покой от тридневните сватбарски купони.

"Не знам дали някой може да си представи какво е да не можеш да мигнеш в продължение на 72 часа - цели три денонощия. Това е някакъв ад. От години живеем така. Тъкмо свърши едната сватба и разчистят поляната, и на следващия ден започва следващата", жалват се жители на "Меден рудник". ГЕРБ има мнозинство в местния парламент и е почти сигурно, че ветото над ромските сватби ще стане факт съвсем скоро.

Жителите на "Меден рудник" определиха забраната като "ад под небето". 54-годишният Аслан Мехмед обяви, че със събратята му ще събират подписка срещу евентуалното решение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай