Бургас отново ще има заря за 3 март

Бургас отново ще има заря за 3 март | StandartNews.com

Бургас. След двугодишно прекъсване в Бургас отново ще се проведе тържествена заря-проверка по повод Националния празник на Република България – 3 март. Всички части от Бургаски военен гарнизон ще бъдат строени на площада пред „Дружество на художниците" на ул. „Александровска" № 22.

 

Точно в 18.00 ч. ще пламнат жертвеници, символизиращи вечния огън, които ще бъдат запалени от факлоносци. Преди тържествената заря ще бъдат почетени имената на загиналите за Свободата на България.

 

Чествания в Бургас започват още на 2 март от 18.00 часа в Държавна опера – Бургас със спектакъла на Ансамбъл „Чинари" - „Възрожденски разкази" по стихове на Христо Ботев.

 

От 11.30 часа на 3 март ще се отслужи молебен за благоденствието на свободна България, след което тържествено ще се издигне националният флаг на площада пред сградата на Общината.

 

В 12.00 часа започват ритуалите за поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Освободителя на Бургас – ген. А. М. Лермонтов и паметниците на Руския лазарет и загиналите български възрожденци в Приморския парк и на руските освободители.

 

„В прослава на Свободата" е името на втория концерт – спектакъл, който ще се проведе навръх празника – 3 март в ж.к. „Меден рудник" от 17.30 часа в Спортна зала „Никола Станчев". В неговия сценарий умело се преплитат патриотични стихове, народни песни и танци, и зрелищни мултимедийни пейзажи от България.

 

Зрелищните представления са специален подарък от Община Бургас за всички нейни граждани в чест на 136-та годишнина от Освобождението на Република България и ще бъдат с вход свободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай