Бунт срещу еднакви цени на сянка и шезлонг

Бунт срещу еднакви цени на сянка и шезлонг | StandartNews.com

Бургас. Концесионерите на плажове по Южното Черноморие скочиха на бунт срещу проекта да бъдат уеднаквени цените на чадъри и шезлонги по всички плажове. Те са категорични, че подобен лимит е несправедлив и поставя в неравностойно положение стопаните на големите ивици, чиито разходи са огромни. Повод за недоволството стана изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, която заяви, че трябва да бъдат урегулирани цените на услугите, които се предлагат по плажовете. Концесионерите разчетоха в изказването заплаха за намаляване на таксите за чадър, шезлонг и водни атракции.

Други пък се изплашиха, че се планира контрол върху цените в крайморските заведения. От Южния плаж в Слънчев бряг излязоха с официално становище и обявиха, че предложението да бъдат изравнени цените на услугите край морето е повече от абсурдно. "За всеки отделен плаж в зависимост от това колко е голям и къде е разположен, се правят различни по размер инвестиции. От тук идва и разликата в качеството на предлагания продукт, да не говорим, че и годишните концесионни такси, които се плащат за малки и големи плажове са много различни.

Не е честно един концесионер да инвестира минимални средства за малка ивица, а друг да инвестира в пъти повече, а накрая да са длъжни да предлагат услуги на една и съща цена", коментира управителят на Южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов. Той допълни, че техната ивица е дълга близо 1 км и инвестициите, които се влагат за подръжка и почистване, са много големи.

"Ние сме купили две машини за почистване на пясъка, наели сме повече от 20 спасители, които бдят за сигурността на летовниците. Те са оборудвани с най-добрите спасителни лодки, а да хората с увреждания сме осигурили всички възможни удобства, които те ползват безплатно. Освен това обслужващият персонал при нас е два пъти по-голям в сравнение с малките ивици, а цените на шезлонгите и чадърите в Слънчев бряг не са променяни от два сезона", обявиха от управата на Южния плаж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай