БСП иска касиране на изборите в Джебел

БСП иска касиране на изборите в Джебел | StandartNews.com

БСП ще поиска отмяна на решението на Общинската избирателна комисия в Джебел за резултатите от местния вот, съобщават от партийната централа. Изчезнали са бюлетините от секцията в село Устрен, които ги намират в друг чувал. Според социалистите има достатъчно основания да се счита, че в общината е извършена манипулация след приключване на изборния ден.

В съда е заведено дело от кандидата за общински съветник от БСП Ясен Устренски. Той оспорва резултата от изборите в село Устрен, защото има разминаване в броя на гласовете за БСП. В протокола на СИК в селото са отбелязани 21 гласа за листата на левицата, а в решението на оглавяваната от представител на ГЕРБ Общинска избирателна комисия е посочено, че в Устрен никой не е гласувал за партията.

При преброяването на бюлетините в Административния съд „липсващите" 21 гласа за БСП са открити в чувала с книжата от проведения национален референдум, но в същото време се оказва, че вместо отбелязаните 21 гласа за ГЕРБ има едва 11 бюлетини.

„Резултатите от проверката на бюлетините в село Устрен говорят за опит да се подменят по незаконен начин истинските резултати от вота. В община Джебел над 78 процента от протоколите на СИК секционните са подправяни, като навсякъде са се подписали само по трима души от комисиите", твърди областният лидер на БСП Кърджали Георги Кючуков.

БСП обжалва и резултатите от изборите в крумовградското село Аврен, където Здравка Лилова, кандидатката на партията за кмет на селото, изгуби само с два гласа от претендентката на ДПС Милена Алекова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай