Братя сами поискаха да им бутнят къщата

Братя сами поискаха да им бутнят къщата | StandartNews.com

Варна. Братя сами поискаха да им бутнат къщата в пострадалия от потопа варненски квартал "Аспарухово". Молбата на Милко и Георги Атанасови е единствената за събаряне на пострадала от потоп фамилна къща.

В същото време жители стягат чрез Фейсбук протест днес срещу принудителната евакуация и събарянето на опасните сгради.

Атанасови поискали общината да срути дома им до дерето на улица "Моряшка", строен още от дядо им. Решението не е взето лесно, защото и двамата са отраснали в нея.

"Спасявам само оцелелите керемиди и греди, останалото го оставям на багерите. Разходите по събарянето да са за сметка на общината", настоява Милко. Той и брат му няма да получат и стотинка от помощите, защото се водят на друга адресна регистрация в кв. "Младост". Чуло се, че ще има обезщетение за собствениците, които имат нотариален акт за мястото и строежа. Аз по-скоро кмет на Варна ще стана, отколкото обезщетение от държавата или общината да видя, категоричен е 34-годишният мъж.

При строителството на фамилната къща не е спазено само задължителното отстояние от 6 м до дерето. Тя се намира в началото на фунията му, където силата на ударната приливна вълна е била най-голяма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай