Бойко вдига забавачки във Варна

Правителството отпуска 5 млн. лв. за две детски градини и спортна зала

Бойко вдига забавачки във Варна | StandartNews.com

Варна. Правителството отпуска догодина по 2 млн. лева за строителството на две детски градини и 1 млн. лева за изграждане на многофункционална спортна зала в СОУ „Елин Пелин”. Това съобщи областният лидер на ГЕРБ във Варна Иван Портних. Той посочи, че през последните месеци всички министерства дават рамо на ключовите проекти на общината  като подчерта, че правителството помага еднакво на Бургас и Варна.

Възстановяване на старите квартални игрища и спортни площадки ще бъде заложено в местния бюджет догодина. Идеята е те да се модернизират и обезопасят с антитравматични настилки, посочи общинският съветник и административен секретар на ГЕРБ Павел Христов. Така, както е в Гърция и Турция, ще бъде изграден на много места и фитнес на открито.Общинските съветници от управляващото мнозинство в местния парламент правят проучване за състоянието на всяка площадка в града, разговарят с варненци, за да стартира догодина реализацията на идеята. Възстановяването на игрище или площадка ще струва около 10 000-20 000 лева и ще се започне с 10 позиции в най-закъсалите откъм спортни съоръжения квартали. Фитнесът на открито ще се прави на партньорски начала, а не за сметка на хазната, уточни Христов.

Лидерът на ГЕРБ Иван Портних и съпартийците му от местния парламент отчетоха свършеното през първата година на мандата си. Акцентите бяха поставени върху приемането на Общ устройствен план, който отваря инвеститорски интерес към Варна, включително и отвън, за построяване на високотехнологичен парк, въвеждането на електронното гласуване в ОбС и преструктуриране на общинските фирми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай