Болен мъж остана без дом след взрив

Болен мъж остана без дом след взрив | StandartNews.com

Козлодуй. Болен мъж от Козлодуй едва оцеля след пожар и взрив на газова бутилка, но остана без дом. Огънят тръгнал от печка на твърдо гориво докато 54-годишният Валентин Димитров спял. Пламъците и дима не го събудили и сигурно е щял да изгори жив. Той скочил от леглото едва когато гръмнала бутилката. Човекът вече се задушавал, но успял да избяга. Малката му къщичка на улица „Милин Камък" обаче е изпепелена до основи.

Инцидентът е станал към 1 часа в нощта срещу вторник. Съседи на Валентин, които видели огнената стихия, се обадили на телефон 112. Пристигналите огнеборци потушили пламъците, но не могли да спасят нищо от къщата.

Стопанинът на изгорелия имот пък е закаран с линейка до болницата, където са му направени нужните манипулации. На сутринта е пуснат да се прибере, но стоял с часове безпомощно през пепелището от къщата. Валентин, който е зле със здравето, нямало къде да отиде. Чак към 13 часа по сигнал на местна медия директорът на общинското комунално предприятие Янко Цветков се погрижил да бъде настанен на топло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай