Благоевград в помощ на болен студент

Благоевград в помощ на болен студент | StandartNews.com

Ненад Костадинов чува страшна диагноза в началото на творческия си и жизнен път. Преди около три месеца започва да изпитва болки в корема. Лекарите му изписват пробиотик, защото смятат, че има проблем с чревната флора, но болките продължават, после идва теорията за стомашен вирус и какво ли още не. Състоянието му се влошава и така той стига до ВМА, където му поставят диагноза: муцинозен карцином на дебелото черво – рак. Болестта се развива бързо. 22-годишният млад мъж води борба за живота си. Той е студент по актьорско майсторство в четвърти курс в ЮЗУ „Неофит Рилски". Не е сам в своята най-важна битка. Редица институции в Благоевград вече организират благотворителни инициативи за набиране на средства за лечението на Ненад Костадинов. Младият мъж се нуждае от лечение в чужбина.

Студентско правителство и парламент към Правно - историческия факултет се включиха в благотворителната кауза. Поставени са кутии за дарения в ПИФ към ЮЗУ „Неофит Рилски", както и в местни и локални места за развлечение.

Студените разпространяват и билети за благотворителни театрални представления, организирани от Факултета по изкуствата. Потърсена е подкрепа и съдействие от местни благотворителни фондации. Също така са осъществени контакти със студенти от Американския университет в Благоевград с цел съвместно да си сътрудничат в кампанията. В благотворителната инициатива се включи и Читалище „Никола Й. Вапцаров - 1866" в Благоевград. Организират две събития в сряда, с които се надяват да помогнат на Ненад.

От 17:00 часа във фоайето на читалището ще бъде открит благотворителен базар на художествена фотография от творците на фото клуб „Негатив +" към читалището, кулинарни изделия, картини и рисунки на децата от ОДК, центъра по изкуствата, младежки дом и други творци.

В 18:00 часа ще започне благотворителният концерт „Заедно с изкуство и талант да помогнем на Ненад", в който участие ще вземат формации и изпълнители от всички културни институти в Благоевград.

На 17 ноември Студентското правителство и парламент организира благотворителна караоке вечер в пиано бар „Limited" в Благоевград, на която също ще се събират средства за лечението на Ненад Костадинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай