Бивш областен осъди за втори път прокуратурата

Бивш областен осъди за втори път прокуратурата | StandartNews.com

Наско Анастасов бе оправдан по обвинение за незаконна сделка

Бившият областен управител на Разград Наско Анастасов осъди прокуратурата за втори път. Районният съд в града реши, че държавата трябва да обезщети ексгубернатора със 7 хил. лв. , заради наказателно преследване срещу него, завършило с оправдание.

Делото срещу Анастасов започна през 2011 година. Тогава той бе изправен да отговаря пред съда за незаконна продажба на държавен имот. Според прокуратурата сделката, с вила на областната управа в местността „Пчелина" край Разград, е ощетила държавата с 200 хил. лв.

След като отхвърлиха обвинението, магистратите приеха и претенциите на бившия областен управител за обезщетение. Според съда наказателната репресия е провалила политическата кариера на бившия губернатор, който преди четири години не е могъл да се включи в надпреварата за местна власт.

Това е вторият процес срещу държавата, който Анастасов печели в рамките на една година. Преди няколко месеца той осъди прокуратурата за обезщетение от 9 хил.лв., задето бе недоказано обвинен за незаконно строителство на същата вила.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай