Бедност принуди баща да остави сина си

Бедност принуди баща  да остави сина си | StandartNews.com

Млад мъж от Враца се принуди да остави сина си заради безпаричие. Мъките за 31-годишния Красимир Петров и 8-годишния му син Денис започнали преди 5 години, когато майката ги оставила. Бащата поел изцяло грижите за сина си, но останал без работа и бил принуден да го даде доброволно на социалните служби.

"Нямах друг избор. Майка му ни остави и до днес нито е направила нещо за детето, нито се е свързала по някакъв начин с нас", разказва отчаяният мъж. "Исках поне детето ми да има подслон над главата и да е осигурена прехраната му. Това беше най-трудният момент в живота ми. От тогава се боря, за да го върна при себе си и да си намерим жилище, където да живеем. Искам аз да отгледам детето си, а не да живее по чуждите домове", казва Красимир.

В момента 8-годишният Денис е при приемен родител. Социалните служители позволяват на бащата да вижда сина си, но мечтата му е отново да са заедно.

"Аз нямам постоянна работа. Ако знам, че мога да разчитам на някакви пари всеки месец, ще наема отново квартира, за да прибера детето си. В момента няма как да го взема, защото нямам условията, в които да го отглеждам. Не искам детето ми да страда", казва още мъжът.

Надеждата на Красимир е, че ще се намерят добри хора, които да му помогнат и да може един ден да заживее отново с детето си. Мъжът не се страхува от работа, въпреки че наскоро претърпял тежка операция. Казва, че е готов да работи всичко в името на детето си. До тогава 8-годишният Денис ще продължи да живее при приемното семейство, което полага грижи за него. С баща си ще се вижда в дните, в които са определили социалните служители.

IBAN: BG74FINV91501015740017
BIC: FINVBGSF
Красимир Петров
0897/ 34 84 03

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай