Бързо производство за мъжа, разбил джипа на Тотев

Бързо производство за мъжа, разбил джипа на Тотев | StandartNews.com

Районна прокуратура Пловдив наблюдава бързо производство срещу 31-годишния Илия Р. от Пловдив, който потроши джипа на кмета инж. Иван Тотев. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат активни процесуално-следствени действия - извършени са огледи, разпити на свидетели, назначени са експертизи.

Припомняме, че пловдивчанин, недоволен от общинското управление, разби джипа на кмета Иван Тотев около 8 часа във вторник. Илиян Русков е счупил с камък страничното стъкло на кметското возило Ауди Q7, паркирано на паркинга пред общината.

"Доколкото разбрах от полицията, мъжът е недоволен от управлението на държавата и общината. Той се води на отчет в психодиспансера и е с диагноза шизофрения", заяви след инцидента Тотев, който също даде показания в полицията. По думите му, след като мъжът е хвърлил камък по джипа, е започнал да бяга, гонен от служители на общинската охрана. Заловен е до църквата "Света Петка".

Установено е, че преди да разбие джипа, Русов се е спречкал с отец Тодор от църквата "Света Богородица", като го е бутнал на земята. Илиян е едно от петте деца на разведени родители, а семейството е водело оскъден начин на живот поради тежкото си финансово състояние. Тотев каза, че никога не е виждал нападателя.

Разследването продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай