Българи и гърци пишат дневник на едно приятелство

Българи и гърци пишат дневник на едно приятелство  | StandartNews.com

Кърджали. Дневник на едно приятелство подготват младежи от България и Гърция. На 23 септември ученици от Първо професионално училище Орестиада пристигат в Кърджали по покана на читалище „Обединение 1913". „Целта е младите хора да се опознаят, да обменят информация за националните култури на двете страни", обясни секретарят на читалището Камелия Чолакова.

По време на едноседмичнотго гостуване са предвидени различни дейности, свързани с историческото и културното наследство на двата града. Ще бъдат организиарни обучителни тренинги за запознаване с природата и биологичното разнообразие. Поредица от дискусии за участието на младите хора в обществения живот като доброволци, уъркшопове и опознаване на българския и гръцкия бит и фолклор са другите прояви, включени в програмата.

От 29 септември до 5 октомври изявени самодейци от кърджалийското читалище пък ще заминат за Орестиада. Всички инициативи по време на младежкия обмен ще бъдат събрани в "Дневникът на едно приятелство". С богатия снимков материал ще бъде подготвена и фото-изложба "Заедно в Европа", която ще бъде представена в Кърджали и в Орестиада. Дейностите в общия проект е по програма "Младежта в действие", финансиран от Националния център „Европейски младежки програми и инициативи" към МОН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай