Багдасаров: "Маказа" е шанс, не трябва да спим

Багдасаров: "Маказа" е шанс, не трябва да спим | StandartNews.com

Кърджали. "Маказа" е шанс, не трябва да спим. Отварянето на пункта не се случи случайно, а е плод на усилията през последните три месеца на всички институции и най-вече благодарение на президента на ПEС и председател на БСП Сергей Станишев, защото неговата роля в много голяма степен беше решаваща.Това заяви народният представител Милко Багдасаров в Кърджали.

Той подчерта, че Станишев е провел няколко разговора с вицепремиера и министър на външните работи на Гърция Евангелос Ванизелос, който е и лидер на ПАСОК- партията на гръцките социалисти. „И след това упорство нещата се случиха, Гърция се съгласи да открие "Маказа" през септември", каза още черненият депутат. Запитан значи ли това, че при гърците е имало нежелание да отворят новия граничен пункт Багдасаров заяви, че при съседите винаги е имало много условия, но този път резултатът бил в полза на България.

„През последните три месеца се свърши страшно много работа. Аз не искам да игнорирам усилията на всички останали български правителства и експерти, които през годините са положили усилия отварянето на пътя да стане факт", заяви Багдасаров и отчете участието на експремиера Бойко Борисов, който направи първата копка на отсечката Подкова- спирка Джебел.

По думите на Багдасаров откриването на "Маказа" е само малка част от това, което трябва да се случи в следващите месеци в Източните Родопи. Депутатът заяви, че преди всичко регионът трябва да се подготви за транспортния поток, който ще минава през ГКПП „Маказа –Нимфея". На първо място това е изграждането на обходния път на Кърджали и промишлена зона край областния град, което ще даде силен тласък за развитие на икономиката, инфраструктурата и туризма.

В тази връзка народният представител подчерта голямата роля на общините, които трябва да покажат активност, каквато не са показвали никога досега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай