Бъчварова и полицията във Варна с нови мерки срещу джебчийството

Бъчварова и полицията във Варна с нови мерки срещу джебчийството  | StandartNews.com

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе работна среща с директора на ОДМВР - Варна Даниел Пашов, зам.-директора Николай Спасов и началника на отдел „Охранителна полиция" Никола Панчев. В срещата участва и главният секретар на МВР Георги Костов. Анализирани бяха резултатите от специализираната операция от 3 юни и бяха определени конкретни и дългосрочни оперативни мерки.

Създадена е нова организация за контрол на работата на охранителните фирми и се въвеждат нови формати на взаимодействие с полицията. Това e част от планa за действие, който министър Румяна Бъчварова обсъди с ръководството на ОДМВР - Варна. Това ще подобри цялостната система за контрол по охраната и безопасността на търговските обекти и уязвимите места с установени зачестили кражби.

"От месец имаме нов ръководен екип на ОДМВР Варна именно защото знаем за съществуващи проблеми и очакваме резултати в най-скоро време", каза министър Бъчварова.

Във връзка с вече планираните допълнителни мерки за летния туристически сезон, ще бъде увеличен и броят на служителите на МВР, които ще работят изцяло по проблема с джебчийството.

По заповед на министъра на вътрешните работи е разпоредена и проверка по определени линии на дейността на ОДМВР - Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай