Антония Първанова откри алея в хоспис „Добролюбие” в Кърджали

Антония Първанова откри алея в хоспис „Добролюбие” в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Евродепутатът Антония Първанова откри алея в хоспис „Добролюбие" в Кърджали. Паркът е изграден със съдействието на местни фирми. „С този скромен принос ние се опитваме да събудим корпоративната социална отговорност на бизнеса", каза директорът на хосписа Здравко Карамитев.

Според него всеки път започва с малки стъпки, но по този начин се тръгва към изграждане на социално отговорно общество. Карамитев припомни всичко направено през петте години за хосписа от кърджалийски фирми и връчи на спонсорите свидетелства за дарение.

„Вашето начинание е много благородно. То е прекрасен пример за помагане на най - уязвимите групи - възрастните и хората в нужда. Важното е, че в тези тежки времена българинът не е загубил чувството си за милосърдие и е готов да помага на нуждаещи се", заяви Антония Първанова. Екипът на хоспис „Добролюбие" в Кърджали бе поздравен и от д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на МБАЛ"Д-р Атанас Дафовски".

Хоспис „Добролюбие" е сред първите открити в страната. Преди година бе открита и втора база с капацитет от 20 легла за престой на онкологичноболни. 5-годишният юбилей от създаването на хосписа бе предшестван от кръгла маса по проблемите за медицинските и социални грижи за възрастните хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай