Ало измамници включиха в схемите си и КТБ

Ало измамници включиха в схемите си и КТБ | StandartNews.com

Русе. Телефонни измамници, действащи на територията на Русе и региона, измислиха нова схема за пари, в която включиха КТБ.

Русенската полиция съобщи за телефонна измама, станала на 12 юли, предаде БГНЕС. На домашния телефон на 88-годишна русенка позвънил мъжки глас, който се представил за внука й от Испания. Той й обяснил, че има депозит в КТБ, която фалирала. Познат банкер обаче можел да му помогне и да му изтегли 14 000 лева, които били на депозит. За да получи парите, бабата трябвало да плати 800 лв. за услугата и отделно 120 лв. за този, който ще й донесе парите.

Фалшивият банкер и пенсионерката трябвало да се срещнат пред входа на дома й. Възрастната жена дала сумата от 920 лева и взела "депозита", като "внукът" щял да дойде няколко дни по-късно, за да си вземе депозита и да й върне парите за услугата, плюс 500 лв за това, че му е помогнала. Бабата не трябвало да казва на други роднини за уговорката.

На 14 юли бабата се обадила на внука си в Испания и така разбрала, че е измамена. Полицията съобщи, че измамникът е около 40-годишен, добре сложен, висок около 170 см, закръглен, с тъмна късо подстригана права коса. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай