Акция „Деца в риск" събра 8500 лева

Акция „Деца в риск" събра 8500 лева | StandartNews.com

Благоевград. В навечерието на един от най-светлите християнски празници - Великден, се проведе благотворителен великденски концерт. Събитието бе част от кампанията "Деца в риск" на Югозападния университет "Неофит Рилски" и Студентски съвет.

В него участие взеха студенти от Факултета по изкуствата, които бяха бурно аплодирани от публиката. Специален поздрав с песента "Усмивка" към всички присъстващи на концерта поднесоха възпитаниците на "Дневен център за деца с увреждания" в Благоевград. С благотворителния спектакъл се отбеляза и 20-годишнината от създаването на социалното учреждение.

Сред присъстващите в зала "Яворов" бяха заместник-кметът по хуманитарните дейности на Община Благоевград Валери Смиленов, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов и ректорът на Югозападния университет проф. д.н. Иван Мирчев.

Дарителската кампания "Деца в риск" продължава до 31 май. До момента, само по банков път, има събрани близо 8500 лв. за децата в неравностойно положение. Урни за набиране на средства са поставени в корпусите на ЮЗУ и в сградата на Община Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай