Пуснаха отново влака Монтана – Берковица

 Пуснаха отново влака Монтана – Берковица | StandartNews.com

Влакът Монтана – Берковица отново се движи със същото си разписание и с билети на същата цена, съобщи областният управител на Монтана Ивайло Петров. Електричката бе спряна на 3 януари, след като жители на ромския квартал „Огоста" я бомбандираха с камъни заради прегазена през декември м.г. възрастна жена, пресичала линията. Тогава бе счупено предното стъкло на мотрисата и на няколко купета. Полицията преброи 9 нападения, а машинисти отказаха да карат влака за Берковица.

На среща между представители на железопътните компании, областната управа и общините в Монтана и Берковица са набелязани мерки за прекратяване на вандалщината и пускането отново на влака. Представители на квартал „Огоста" поискаха през техния участък от линията тренът да се движи с 20 км в час и да има звуков сигнал. Те поискаха и изграждане на надлез над линията. Тези мерки ще бъдат изпълнени през следващите месеци. Сега влакът си движи отново по линията със скорост от 25 км в района на квартала и със звукова сигнализация.

Линията Монтана – Берковица е открита през 1916 година. Доста по-късно ромите са си построили незоконни къщи на два – три метра от релсите. За по-накратко, всеки ден те я прескачат, за да отидат в града. През 2006 година влакт блъсна и 7-годишно дете.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай