Изгражда се Мобилити парк –Варна

 Изгражда се Мобилити парк –Варна | StandartNews.com

Професионалисти от цяла България се събраха във Варна, за да постигнат нещо - "Мобилити парк - Варна". Това ще бъде пространство за спорт и култура, в което ще се провеждат местни, национални и международни спортни и културни събития.

Паркът се строи в подкрепа на титлата "Европейска младежка столица", каквато ще бъде Варна през 2017 година. Тогава градът ще трябва да представи България пред Европейската комисия, Европейския младежки форум и всички граждани на Европа.

Освен атрактивни вело трасета, паркът ще разполага с фитнес уреди, байкинг и рейсинг трасета, баскетболна площадка, игрище за хек на мрежа, съоръжения за практикуване на паркур и много други. "Мобилити парк - Варна" ще даде възможност и на много активни спортни клубове да презентират дейностите си, да организират демонстрации и да дават уроци на открито. На входа на парка ще има информационна точка, на която гражданите ще могат да се информират за графика на активностите, за предстоящи събития, възможности за участие в спортни клубове, доброволчески инициативи, арт школи и други.

За да може идеята да се реализира още по-бързо и ефективно, в процеса на изграждане на "Мобилити парк" се включиха младежи, участващи в проекта "Варна 2017 - национална кауза". Партньорски организации от цялата страна изпратиха доброволци с опит в изграждането на подобни паркове, за да създадат наистина качествен и функционален парк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай