7 539 от Добричка област ще получат пакети от интервенционните запаси

7 539 от Добричка област ще получат пакети от интервенционните запаси | StandartNews.com

Добрич. За настоящата година общо 7 539 души, определени от агенцията за "Социално подпомагане", подлежат на подпомагане чрез получаване на пакети с общо 11 вида хранителни продукти, които са по програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица", съобщиха от областното ръководство на БЧК.

Оттам добавиха, че стартът на програмата в областта започва идният понеделник, като правоимащите ще получат ориз, брашно, спагети, вафли обикновени, захар, олио слънчогледово, зрял фасул, леща, конфитюр плодов, картофено пюре и пчелен мед. Количеството хранителни продукти, което ще получи 1 човек е близо 51 кг.

Раздаването на продуктите ще бъде на два транша - от 7 до 31 октомври - пъвият, когато ще се дадат 10 вида продукти с общо тегло 25.150 кг на стойност 48.12 лв. на човек. В него на територията на област Добрич ще бъдат раздадени 189 605.850 кг хранителни продукти за 362 776.68 лв. Вторият транш на програмата е предвиден за м. декември.

От БЧК добавят още, че графиците за раздаване на храните по селата на територията на общини в областта са готови и ще се изпълняват от 8 октомври.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай