300 танцьори на етнофестивал в Кърджали

300 танцьори на етнофестивал в Кърджали | StandartNews.com

Шестият национален етнофестивал „Кърджали-столица на толерантността 2016" събра в Кърджали над 300 танцьори и певци от региона. Организатори на празника бяха читалище „Юмер Лютфи" и община Кърджали, фестивалът се проведе под егидата на кмета Хасан Азис.

На сцената в Дома на културата взеха участие 17 фолклорни групи и ансамбли, представящи фолклора на различните етнически общности, живеещи в Източните Родопи. Много пъстрота и свежест на концертната програма внесоха детските състави на читалища и училища от областта.

Гостите бяха приветствани от зам. – кмета Елисавета Кехайова . Първи на сцената се представиха детският фолклорен ансамбъл за народни песни и танци при Дома на културата с ръководител Марияна Ликова и ансамбълаът за турски песни и танци „Кърджали" при читалище „Юмер Лютфи" с художествени ръководители Юксел Есен и Себахат Неджиб.

Групата към читалище „Възраждане" от кирковското село Бенковски татцува ситно шопско хоро и турски танц „Османага" , а индивидуалното изпълнение на популярната турска народна песен „Венец от рози" и събра аплодисменти на публиката . Последваха изпълнения на български и турски народни танци на групата към читалище „Димитър Полянов" от село Костино, танцовата група към читалище „Прогрес" от кърджалийското село Глухар представи турски и арабски танц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай