1 400 късмета за перничани от празнична баница

1 400 късмета за перничани от празнична баница | StandartNews.com

Перничани ще си разделят 1 400 късмета от празнична баница. Печивото ще бъде разрязано ден след Никулден , а първият късмет - за общината, ще изтегли кметът Вяра Церовска. Веднага след това ще грейнат светлините на 10-метрова коледна елка, монтирана отново на ремонтания вече централен градски площад.

Най-малките жители на Перник ще могат да пуснат своите писма до Дядо Коледа в специална кутия и за най-оригиналните от тях ще има награди. По-късно около елхата хлапетата от Перник ще посрещнат Дядо Коледа, джуджетата Послушко и Непослушка, сурвакарчета и танцьори от фолклорния ансамбъл „Граовска младост"и читалищенто в град Батановци, които със своите изпълнения ще поднесат празничен поздрав за перничани.

Организираните от община Перник коледни и новогодишни празници тази година ще преминат под мотото „Заедно на Коледа". Новият кмет на Перник Вяра Церовска иска като добър повод празникът да стане ново начало на общуването между местната власт и гражданите и те да си покажат, че нямат различия, и че работят заедно, когато проблемите касаят всички.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай