10 000 на Витоша с безплатен рейс

10 000 на Витоша с безплатен рейс  | StandartNews.com

София. Близо 10 000 столичани и гости на София са се качили на Витоша със "Зелена линия". Толкова са хората, които от 15 юни досега са изкарали почивните дни в планината благодарение на безплатен рейс.

Предстоящите почивни дни (28 и 29 септември) ще са последните за тази година, през които столичани може да се разходят до Витоша с автобуса на Lidl без пари. От стадион "Васил Левски" ще тръгват три автобуса, съответно в 8, 9 и 10 часа. В обратната посока от Златните мостове автобусите ще потеглят в 16, 17 и 18 часа. Освен началната и крайната спирка е осигурена една междинна спирка - на "Дендрариума".

Инициативата се финансира от немската компания за трета поредна година. Заради завишения интерес към "Зелена линия Витоша" през тази година беше увеличен и броят на автобусите. Общо три рейса извозваха и сваляха столичани от планината. Затова и броят на хората, пътували това лято, е в пъти по-голям.

"Щастливи сме, че толкова много хора проявиха интерес. Компанията ни успява да помогне на повече българи да се качват на Витоша и да прекарват своето свободно време там, което изключително много ни радва", заявиха от "Лидл" България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай