103 предписания за опасни игрища в Търново

103 предписания за опасни игрища в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Великотърновското ОУ ''Бачо Киро'' се нарежда на първо място по безопасност на детските площадки и сигурност на учениците стана ясно след инспекцията по всички училища в старата столица. Комисията е установила сам три брези до централният вход, които трябва да бъдат премахнати.

103 предписания на училищните директори е връчил кметът Даниел Панов. Ръководствата на училищата трябва в три дневен срок да обезопасят спортните съоръжения и площадки, сградният фонд и прилежащите територии. Комисията направи оглед на 23 учебни заведения на територията на Великотърновска община. Проверката бе назначена след като неукрепена футболна врата падна и уби второкласник в двора на СОУ „Вела Благоева".

Нарушена цялост на предпазната мрежа на спортните площадки, неизправни кошове за баскетбол, необходимост от укрепване на всички футболни врати, висящи ламарини от покривната конструкция са сред нередностите, установени в СОУ ''Вела Благоева''. Необезопасени осветителни тела и липса на вентилатори във физкултурния салон, както и неизправност на баскетболните кошове са установени в СОУ ''Владимир Комаров''.

В ОУ "Св. Патриарх Евтимий" липсва част от оградата на спортното игрище и има две изсъхнали дървета, които трябва да се отстранят, в Професионална Гимназия по Сградостроителство "Кольо Фичето" липсва част от покривен елемент. Най-сериозните пропуски са установени в стопанисването на СОУ „Владимир Комаров", СОУ „Г.С. Раковски", СОУ „Вела Благоева" и ОУ „П. Р. Славейков". След изтичане на срока даден в предписанията директорите, които не са си свършили работата ще бъдат наказани, каза кмета Панов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай