Жасмин залюбила Пол Уокър, когато била на 16

В Чили кръстиха улица на името на актьора

Жасмин залюбила Пол Уокър, когато била на 16 | StandartNews.com

Животът е твърде кратък. И най-голямото проклятие е да се влюбиш в някого. Това са думи на Пол Уокър, които днес звучат пророчески. Актьорът, по чийто сини очи въздишаха фенки от единия до другия край на земното кълбо, загина миналия уикенд при катастрофа с порше, след като си тръгнал от благотворително събитие. Шофирал приятелят му Роджър Родас. Вчера кметът на град Пелунхю в Чили обяви, че ще нарече улица на името на Уокър заради помощта, която оказа на пострадалите след земетресението там през 2010 г.

Пол никога не си е падал по публичните изповеди. И чак след смъртта му стана широко известно коя е била жената до него. Жасмин Пилчард-Госнел става гадже на екшън героя, когато е само на 16, а той е на 33. Разликата между нея и дъщерята на Пол, Мийдоу, е 8 години. 23-годишната красавица и актьорът отначало имали неангажираща връзка и смятали, че това ще е просто поредната му бройка. След години Пол обаче признава, че това е голямата му любов. Една от причините да задържи вниманието на нон-стоп преследвания от мадами красавец е, че Госел е много умно момиче. Вместо да се отдаде на бляскавия живот с холивудския ас, Жасмин предпочита учението и завършва колеж в родния си Санта Барбара, защото държи на независимостта си и собствените интереси.

Освен това тя е точно типът жена, която Пол харесва - винаги без грим. Самият той е заявявал: "Одобрявам естествени, срамежливи момичета". Пол е впечатлен и от отношението й към дъщеря му Мийдоу, с която Жасмин е изключително близка. Момичето живее при майка си Ребека на Хаваите до миналата година, когато се премества при татко си. Една от причините за това нейно решение е точно Жасмин, която тя много харесва.

Жасмин е тази, на която се пада непосилната задача да съобщи трагичната вест на Мийдоу. Джим Торп, един от най-близките приятели на Пол, разказва как самата Жасмин е колабирала, когато научила за смъртта му, но се стегнала заради Мийдоу, която имала страхотна нужда от нея именно сега. 15-годишната дъщеря на Пол съвсем естествено не може да повярва, че това се случва, и е съсипана. Той татуира върху лявата си китка името на Мидоу, с чиято майка Ребека Пол бързо се разделя още след раждането на малката. Два дни след катастрофата папараци снимаха Жасмин, която отивала в дома на родителите му - слизаща боса от колата, с разбъркана коса и окаян вид.

Вин Дизел го нарича "брат ми"

Вин Дизел, партньорът на Пол в "Бързи и яростни", пристигнал веднага на мястото на катастрофата и взел един от полицейските мегафони, за да говори на събралите се хиляди покрусени фенове. "Ако моят брат беше сега тук и видеше колко много любов има у вас към него... Семейството му, което е съсипано, също вижда колко много го обичате. Това е момент, който ще запомня завинаги. Благодаря ви, че дойдохте и показахте на ангелите горе в небето колко много го цените".

Организацията на Пол, с която помагал на райони, засегнати от природни бедствия, се нарича Charity Reach Out Worldwide. Той загива тъкмо на връщане от събитие, което събирало средства за пострадали от тайфуна във Филипините. Докладите установиха, че причина за смъртта му е комбинация от травми и изгаряне и че е издъхнал почти мигновено, докато приятелят му Родас е починал заради множество рани при удара. Това били заключенията на двама независими доктори, цитирани от полицията пред ABC News.

Ашли, едната сестра на Пол, каза, че семейството е огорчено от твърденията, че двамата са карали с бясна скорост и, че това не може да е истина. Междувременно стана ясно, че двама души са откраднали части от поршето. За това се разбрало, след като полицията вдигнала разбитата кола от мястото на произшествието. Арестуван е 18-годишният Джеймисън Уити, както и 25-годишен мъж, който се е предал. Уити е бил освободен срещу 20 000 долара гаранция.

Според едната версия те са фенове на "Бързи и яростни", които искали да притежават част от колата, с която загина актьорът. Другата е, че смятали да ги продадат.

Последните снимки на Пол са като кум на брат му

Огънят в кръвта на актьора е бил генетично предначертан. Цялото му име Пол Уилям Уокър IV. Баща му, Пол Уилям Уокър III, e предприемач и двукратен шампион по бокс в аматьорската лига Golden Gloves. Дядото на Пол, пак със същите три имена, е бил професионален боксьор, участвал е в ралита като състезател на "Форд" и един от оцелелите след Пърл Харбър.

Пол има кафяв колан в бразилското жиу-жицу. Той никак не харесвал да се гледа на екран и го е правил само веднъж. Сам се описва като гумена глава. Притежава в гаража си Нисан Skyline R34, с който бръмчи и в "Бързи и яростни 2".

Известен е и като страстен пътешественик - обикалял е Индия, впечатлен бил от Фиджи и Коста Рика. Пол е най-голямото дете и има още двама братя, Калеб и Коди, и две сестри, Ашли и Ейми. Актьорът е кум на брат си Калеб, който се ожени този октомври за Стефани Брънч в Ориндж Каунти и това е последното семейно събиране. На една от снимките той и другият брат, Коди, държат реч и си правят шеги с брачната двойка.

Всички от фамилията се опитват да се справят с трагедията, опирайки се на мормонската си вяра, заявила пред медиите сестрата Ашли. Пол не изповядвал тази религия, но имал силна християнска вяра, казва близък на семейството и твърди, че той ще бъде най-големият ангел на небето, защото бил най-добрият добър човек, когото познавал.

Пол имал лабрадор Зироу, бебе от породата Чесапийк бей ретривър, кон Каубой. "Аз съм ходещо, говорещо противоречие. Обичам животните и ги преследвам. Хем ги спасявам, хем ги убивам. Работя за опазване на околната среда, но през уикендите карам състезателни коли. Все едно съм хипи, което обича пушки", самоиронизра се Пол преди време.

"Най-важното е хората, които обичаш, да са здрави и щастливи. Всичко останало са балончета в шампанското", признава Пол. Успокоявал се от океана, от сърфа, светът наоколо за него изчезвал и имал усещането, че е съвсем сам, върху вълната. "Актьор съм, но това е работата ми, не е животът ми. Имам си и други интереси", казваше той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай