Волен в скандал за 1 600 евро сметка

Искали да арестуват атакиста за непристойно поведение, твърди NOresharski.com

Волен в скандал за 1 600 евро сметка | StandartNews.com

Бурен скандал с български депутати изправил на нокти брюкселската полиция в сряда вечер. Причина за разправията станал лидерът на "Атака" Волен Сидеров. В ресторант на площад "Гранд Плац" националистът решил да почерпи депутатите си, с които бе в белгийската столица до петък. По време на вечерята обаче лидерът на "Атака" на няколко пъти се оплакал от лошото обслужване в заведението. Той търсил управителя на ресторанта, викайки: "Where is the boss?".

"Сидеров се държеше изключително арогантно, като накрая започна да излива бутилки в съдовете за приготвяне на десертите и да заплашва персонала", разказал пред сайта www.NOresharski.com очевидец на скандала. Според него недоволството на Сидеров се превърнал в скандал с целия персонал на заведението. Заедно с лидера на "Атака" в заведението били повечето от депутатите, които обаче не взели дейно участие в разправията. След заканите и обидите Волен Сидеров отказал да плати сметката. Заради това шефът на заведението заключил ресторанта и повикал полиция. В създалата се ситуация обаче депутатите от "Атака", които придружавали лидера си, решили да платят сметката, която била на стойност 1600 евро. В това време пристигнал и патрул от полицията. Заради дипломатическия имунитет обаче никой от групата не бил задържан, коментираха българи от Брюксел. Те обясниха още, че официална информация за скандала няма, но историята обиколила всички наши евродепутати.

Парламентарната група на "Атака" замина в сряда на работно посещение в Брюксел. От партията обявиха, че основната цел на посещението е депутатите да протестират срещу германския евродепутат Дорис Пак (Европейска народна партия), която ги нарече расистка и антиевропейска организация. Ден по-късно обаче стана ясно, че парламентарната група на "Атака" не е била приета от нито един евродепутат в белгийската столица.

"Бях в Брюксел, не съм се отделяла от делегацията. Такъв инцидент на 200% няма. Този сайт твърдеше и че премиерът Пламен Орешарски подава оставка, но информацията бе напълно невярна. Целта е да вкарат "Атака" в нов скандал", възмути се пред "Стандарт" депутатката Миглена Александрова. Мобилният телефон на Волен Сидеров бе изключен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай