Уют и блюда за ценители

С жив омар и австралийско телешко изкушават в ресторанта "Московска 15"

Уют и блюда за ценители | StandartNews.com

София. Когато запитате повечето българи защо се връщат отново в любимия си ресторант, те по стара традиция отговарят: "Ами, там готвят вкусно". И с това изчерпват темата. За хората, които стоят зад "Московска 15", храната е философия, която не просто задоволява глада, а засища сетивата и душата. За тях е важно да предложат не просто ястия, а цялостно неповторимо изживяване - от прага през ордьоврите до десерта и изпращането.

Атмосферата в изисканото заведение е "дописана" от прелестите на околния пейзаж - на една крачка са царският дворец и храмът "Свети Александър Невски". Не всеки може да се похвали с подобна локация.

"Московска 15" наследи култовия "Къщата с часовника". А това си беше сложна задача. Но екипът се справи - без фанфари, леко и лежерно. Всъщност в същия изискан тон се случват сега нещата в ресторанта. Тежкият стил остана в миналото. Днес никак не е задължително господата да са със сако и вратовръзка - просто атмосферата е достатъчно артистична, за да понесе мъжете кежуъл. Дизайнът е минималистичен и излъчва много уют. Интериорът ефектно съчетава естественото дърво с класическото бяло. Градината и вътрешната част на ресторанта са наситени с простор. Любителите на усамотението могат да разчитат на едно от четирите тематични сепарета.

Менюто на ресторанта също претърпя промени, ставайки по-достъпно и модерно. Всичко е приготвено с много майсторство и следва собствен стил. Блюдата са разделени на няколко секции. Основното меню залага на традиционни ястия, поднесени с финес. Обедните предложения всяка седмица се обновяват, а за любителите на рибата са пресните изкушения от прочутия пазар в Солун. Ресторантът разполага и с меню, разработено в партньорство с Farenah сoncept - то е вдъхновено от екстравагантността и нестандартните идеи на модния бутик. Жив омар, крака от снежен краб, австралийско телешко уаги (kobe style beef) са само част от списъка със специални предложения.

Зад кулинарни изкушения стои Цветомир Николов - млад, но вече натрупал много опит в реномирани ресторанти по света. "Идеята е не просто да приготвим вкусна храна, а да я поднесем по различен, уникален начин", споделя той.

За малко повече от година ресторантът успя не просто да запази клиентите на "Часовника", но и да разшири периметъра на обществото си. В заведението могат да бъдат срещнати познати лица от българския хайлайф, дошли за важна бизнес среща, работещи в района хора, привлечени от обедните вкуснотии, младежи, които просто искат да се потопят в приятната атмосфера, отпивайки от следобедния си коктейл. Ресторантът е магнит за чужденците, оценяващи европейския му облик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай