Учат в София пътешественици как да оцеляват

Учат в София пътешественици как да оцеляват | StandartNews.com

София. Пътешественици ще се учат как да оцеляват по време на третото издание на конференцията "Медицина за пътешественици". Събитието е първо по рода си в България и се провежда за трета поредна година.

„Медицина за пътешественици" е цикъл от лекции на тема оцеляване, поведение в екстремни ситуации и справяне с медицински проблеми по време на пътешествия и приключения, разказаха за Стандарт Нюз организаторите от Банско филм фест Международен фестивал на планинарския филм. „Медицина за пътешественици" ще се проведе на 19 и 20 октомври 2013 г. в Aula Maxima на болница "Св. Екатерина".

И тази година конференцията ще бъде разделена на два панела - единият ще бъде насочен към всички работещи в сферата на здравеопазването (лекари, медицински сестри, студенти по медицина и др.), а другият – към пътешествениците, ловци на приключения и всички хора, практикуващи екстремни спортове и
дейности на открито(outdoor activities).

"Този формат ни позволява да достигнем до максимално количество хора с информация, която един ден може да запази живота на тях и техните спътници", обясниха организаторите. "В България се оформи през последните години една голяма група от хора на различни възрасти, живеещи активно и упражняващи различни форми на пътешествия и приключения. Считаме, че темата за тяхното оцеляване е много актуална и предоставянето на полезна и систематизирана информация по тези въпроси се превърна в цел на екипа на „Медицина за пътешественици".

На конференцията ще бъдат изнесени 12 лекции от лекари. Интересна част от програмата е workshop "Първа помощ в планината и по време на пътешествие". Лектори тази година са д-р Славян Стоилов, д-р Андрей Иванов, д-р Яна Боянова, д-р Любомир Младенов, д-р Николай Йорданов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай