Топ 10 на най-слушаните песни в Spotify за 2013 г.

Топ 10 на най-слушаните песни в Spotify за 2013 г. | StandartNews.com

На прага на 2014 година, когато Spotify вече може да се похвали с 24 милиона активни потребители и над 20 милиона песни, България стана част от "семейството" на една от най-големите платформи за онлайн музика в света и името на шведската компания, което до неотдавна не говореше почти нищо на много от интернет потребителите у нас, бързо започна да придобива популярност, пише avtora.com.

Годишната класация на Spotify за 2013 година, в рамките на която потребителите на услугата са слушали музика повече от 4,5 милиарда часа (!), е доста по-различна от повечето класации за продажби на музика. Според мнозина – една от малкото, които дават надежда за бъдещето на музикалния бизнес, като се има предвид отсъствието от топ 10 на Джъстин Бийбър или Майли Сайръс.

Както и на Кейти Пери, Риана и т. н. комерсиални поп звезди, чиято продукция регистрира рекордни продажби и радиоротация, но е заклеймена от много от меломаните, чиито вкусове не се базират на скандалността, известността и продажбите на съвременните изпълнители и не се влияят от усилията на техните PR-и.

Ето и класираните в топ 10 парчета:

1. Can't Hold Us - Macklemore & Ryan Lewis

2. Wake Me Up – Avicii

3. Thrift Shop - Macklemore & Ryan Lewis

4. Get Lucky – Daft Punk ft Pharrell

5. Radioactive - Imagine Dragons

6. Let Her Go – Passenger

7. Blurred Lines – Robin Thicke ft Pharrell & T.I.

8. Just Give Me A Reason – Pink ft Nate Ruess 

9. Ho Hey – The Lumineers

10. I Need Your Love – Calvin Harris ft Ellie Goulding

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай