Смърфиета говори с гласа на Поли Генова

Смърфиета говори с гласа на Поли Генова | StandartNews.com

След като филмът "Смърфовете" изкара над 500 милиона долара по света, продължението за сините симпатяги пристига две години по-късно. В новата история злият магьосник Гаргамел създава няколко коварни смърфоподобни същества, наречени Калпазани, за които се надява да му помогнат да се добере до магическата смърфосубстанция. Разкрива обаче, че само истински представител на малките човечета може да му даде това, което иска. Единствено Смърфиета пази тайното заклинание, превръщащо един Калпазанин в истински син сладур. Затова злият магьосник я отвлича и я отвежда в Париж, където според думите му някога е бил припознаван от милиони като най-великия магьосник на света.

Татко Смърф, Непохватния и Кокетния трябва да се върнат в света на хората и с помощта на човешките си приятели Патрик и Грейс Уинслоу да спасят положението. Смърфиета също ще открие нови дружки в лицето на калпазаните Лепка и Шматко. Кого ли ще предпочете на финала?

Синята чаровница ще говори на български с гласа на Поли Генова. Георги Спасов пък ще е Гаргамел, а Сава Пиперов - Татко Смърф. Здрава Каменова озвучава Грейс, а Иван Петков - Патрик.

Режисьорът на филма, който отново е Раджа Госнел, признава, че най-вълнуващ за него бил фактът, че разпростира епичното приключение насред целия Париж. Той е впечатлен от това, че снимките са били на места, където до сега никой режисьор не е въртял камерите - като сцената на Парижката опера и подпорните сводове на катедралата "Нотр Дам".

"Освен голямата любов към смърфовете, като добавим и чудесата, които сътвориха Джордан и копродуцентът Рафаел Бенолиел с властите в Париж, за да снимаме на места, за които мислех, че никога няма да получим разрешение - какво повече може да иска един режисьор?", доволен е от работата си той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай