Препоръчват на китайските туристи да не си бъркат в носа

Наръчник се бори с недисциплинираното поведение на китайците в чужбина

Препоръчват на китайските туристи да не си бъркат в носа | StandartNews.com

Пекин. Валстите в Китай, които са отговорни за имиджа на страната в чужбина, предупреждават в наръчник пътуващите китайски туристи да не си бъркат в носа на обществени места, да не се облекчават в басейни и да не крадат от самолетите спасителните жилетки, в опит да се справят с недисциплинираното поведение на съгражданите си, пише вестник "Банкок пост".

Националната туристическа администрация публикува наръчника на своя уебсайт преди началото на „Златната седмица" - започващият на 1-ви октомври национален празник. "Пътеводител за цивилизован туризъм" се състои от 64 страници с илюстрации на това, кое е позволено и кое не. 

С все по-засилените пътувания в чужбина китайските туристи си създадоха стереотипа за „нецивилизовано поведение" , което според вицепремиера Уан Ян е „навредило на имиджа на китайския народ".

Няколко държави, включително затънали в дългове европейски страни, улесниха издаването на визи с цел привличането на все по-богатите китайски туристи, но с това се увеличиха и оплакванията от поведението им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай