One Direction по-влиятелни от британския премиер в Twitter

One Direction по-влиятелни от британския премиер в Twitter | StandartNews.com

Лондон. Момчетата от бой-бандата One Direction заемат челните позиции в класацията на най-влиятелните Twitter акаунти на Великобритания, съобщава „Телеграф". На първо място от момчетата е Лиъм Пейн, следван от Хари Стайлс, Найъл Хорън, Луи Томлисън и Зейн Малик. След популярната банда се нарежда певецът Ед Шийрън, следван от министър-председателя Дейвид Камерън на седмо място.

Музикалните звезди от One Direction, с изключение на Зейн Малик, могат да се гордеят с повече от 12 милиона последователи. В сравнение 400 000 последователи на британския премиер изглеждат малко.

Семействата и приятелите на владетелите на тинейджърски сърца също заемат високи позиции в списъка с най-влиятелните сред микроблогърите. Приятелката на Луи Томлисън Елинор Калдър е по-влиятелна в Twitter от лидера на опозицията във Великобритания или финасовия министър Джорж Озбърн.

Класацията е направена от базираната в Лондон компания за изследвания на социалните медии Peerindex. Компанията е анализирала повече от 10 милиарда туита, за да състави списъка на 140-те личности с най-голямо влияние в Twitter сферата. Изследователите са измервали влиянието на дадена личност не според броя на последователите, а според трафика, генериран с отговори и препращане на туитове им.

Музикални и телевизионни звезди и спортисти доминират класацията, в която тук-там се промъкват журналисти, блогъри и премиери. Според основателя на Peerindex „с превръщането на Twitter в масово явление, топ 140-те акаунта очертават контурите на популярната култура и влияние". Той смята, че социалната медия все още дава възможност на личностите с предизвикателни, добре дефинирани и интерсни мнения да придобият влияние.

Изненанадите на класацията са малко познати лица, като Каспър Лий, 19-годишен блогър от Южна Африка, на чийто You Tube канал са се регистрирали милион и половина интернет потребители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай