Никой не е идеален: Необичайни манекени

Никой не е идеален: Необичайни манекени | StandartNews.com

Цюрих. Манекените в магазините не изглеждат като хората по улиците, но това може да се промени. Организацията Pro Infirmis създаде серия манекени по модел на реални хора с физически увреждания. Произведенията бяха изложени по витрините на централната търговска улица Банхофщрасе по повод Международния ден на хората с увреждания. 

Името на проекта е "Защото кой е идеален? Ела по-близо". В него участват личности с физически увреждания, чиито уникални тела стават модел за пластмасовите манекени. Един от участниците споделя във видеото, че е било шок да види репликата на тялото си. Всъщност точно това е целта на проекта - да се повиши информираността в обществото за хората с увреждания. Организации като "Модели на многообразието" целят в медиите и в света на модата да има хора от всички "форми, размери и цветове". 

Организаторите смятат, че са направили една малка стъпка по дългия път към приемането в обществото на всички хора, без значение как изглеждат, чрез проекта "Защото кой е идеален? Ела по-близо".

Вижте видео от процеса по създаването на манекените:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай