Неделя,

Никой не е идеален: Необичайни манекени

От: Администратор -
1748
Никой не е идеален: Необичайни манекени
A
A
A

Цюрих. Манекените в магазините не изглеждат като хората по улиците, но това може да се промени. Организацията Pro Infirmis създаде серия манекени по модел на реални хора с физически увреждания. Произведенията бяха изложени по витрините на централната търговска улица Банхофщрасе по повод Международния ден на хората с увреждания. 

Името на проекта е "Защото кой е идеален? Ела по-близо". В него участват личности с физически увреждания, чиито уникални тела стават модел за пластмасовите манекени. Един от участниците споделя във видеото, че е било шок да види репликата на тялото си. Всъщност точно това е целта на проекта - да се повиши информираността в обществото за хората с увреждания. Организации като "Модели на многообразието" целят в медиите и в света на модата да има хора от всички "форми, размери и цветове". 

Организаторите смятат, че са направили една малка стъпка по дългия път към приемането в обществото на всички хора, без значение как изглеждат, чрез проекта "Защото кой е идеален? Ела по-близо".

Вижте видео от процеса по създаването на манекените:


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички