Нашенец шашна Германия с татус на Мерилин

Немци вдигат частно парти в чест на българина

Нашенец шашна Германия с татус на Мерилин | StandartNews.com

Саарбрюкен. Български татуист направи фурор с портрет на Мерилин Монро на Tattoo Expo в немския град Саарбрюкен. Той събра очите на гостите и журито с черно-бял портрет на любимката на Джон Кенеди. Освен с лика на Мерилин феновете на рисунки върху кожа се впечатлиха и от втората му творба - картина върху гръб с най-знаковите фигури и сгради от албанската история.

Мастилените рисунки донесоха на хасковлията Димо Бойчев четири от общо 6-те награди на престижния форум. Той се пребори за отличията във върлата конкуренция на 170 от топтатуисти в Европа.

С образа на Мерилин Монро върху бедрото на неговата асистентка от немското му студио в Карлсруе българинът спечели две първи места - за най-пипната реалистична татуировка и за най-добрата на цялото шоу.

Любимката на Кенеди, пресъздадена от Димо, му донесе и второ място за черно-бяла татуировка.

Журито, в което бе и идолът на Бойчев сред майсторите татуисти - французинът Джак Рибейро, се застояло цели 15 минути около бедрото с образа на Монро, за да огледа компонентите на портрета.

Уникалното тату-изображение на холивудската звезда е отнело на майстора шест часа. Той използвал най-новата в бранша машина, за която всяка игла струва 5 евро.

Другото отличие - второ място, за Бойчев е за мастилената картина с най-великите моменти от историята на Албания. Димо сътворил картината по време на състезанието върху гърба на албанския си съдружник Джелал.

След края на феста фенове на татуировките в Карлсруе, където Димо в момента живее, затворили цяло заведение и вдигнали частно парти в чест на българина. Хасковлията пък обмисля да отвори верига от студиа за татуировки в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай