Лилана набила гамен заради Скилър

Лилана набила гамен заради Скилър | StandartNews.com

София. Всеки път щом Лилана и Скилър извадят общо парче, то привлича вниманието и става хит - така беше със "Сама", сега на дневен ред е "Разделени на две". Комбинацията между гени и музика им се получава повече от добре. Те успешно биха се справили и ако снимат филм за щурото си детство, емоциите от които още не ги напускат. Днес Лилана е успешна певица и собственичка на IT компания, а той е световен шампион по бийтбокс.

Първият спомен на Лилана от Скилър е пред родилния дом. "Чакахме майка ми да излезе с него, но се забавиха и ме пратиха да видя какво става. Разликата ни е 3 години. Когато се прибрахме, казах на нашите, че искам да му купя подарък. Баща ни ме изведе и му взехме първия биберон", разказва тя. Отначало не изпитвала ревност към дребосъка, но с възрастта се породила - а с нея и поводите за семейните войни. "Имаше момент, в които изпитвахме чисто детска ревност към всичко, което другият прави. Когато Сашо проходи, играехме като щури, но повече се биехме. До 15-годишни се потупвахме, ей-така, без причина. Уж на шега започвахме да се щипем, но накрая това прерастваше в битка с последствия. Той наедря, когато стана на 12-13, и станахме равностойни", смее се Лилана.

Те все спорели за няколко неща - кой ще стане пръв и ще се качи на рейса за училище, кой ще влезе пръв в банята. Мляскали сутрин, за да се дразнят един друг, без да знаят, че всъщност полагат основите за бийтбокса у Скилър. "Карахме се кой да измие чиниите, кой да чисти, кой да излезе пръв. Като пораснах,

ми стана жал да я наказвам

така, както тя мен, и й прощавах. Мислеше си, че като съм по-дребен, съм по-глупав, и се опитваше да ме послъгва на игри като "Монополи". Но аз усещах и контрирах. Криеше ми играчките. Чак по-късно започнахме да споделяме", връща лентата Скилър.

Веднъж им подарили аутобан, но от играчка станало плачка. Метални връзки в единия от елементите се забили в крака на Сашо. За да избегне родителския гняв, Лилана го покрила с кърпа и му запушила устата, да не се чува, че вика от болка. Сложила го да легне и се сгушила до него, затискайки му устата. Работата обаче била сериозна, Скилър успял да се откопчи и да повика техните за помощ. Водили го на лекар, зашили го и останал в болница. "Не помня болката, а че се уплаших като всяко дете от кръвта", казва човекът, за който няма невъзможен за имитация звук.

Когато Лилана залягала над уроците, брат й възпроизвеждал каквото се сети с уста и й пречил да се съсредоточи. Той я наплашил с насекоми, а тя имала фобия от цветя. "Разправях му, че хапят, че са чудовища и през нощта ще го изядат. И той до скоро имаше страх от букети. Не знам дали е подарявал на някое момиче, но ако не е, да знаят кой е виновен", смее се красавицата. "Вече излизам от тези кризи!", твърди брат й. Двамата гледали филмчета за хищни растения, които се хранят с месо, и това развинтило фантазията на Лилана. "Казваше ми, че ще ме изядат жив, а майка ни имаше много саксии и затова думите й имаха силен ефект върху психиката ми", спомня си Скилър.

Учели заедно в еврейското училище и ходели по лагери в комплект. Веднъж кака му ступала най-едрия тип, докато били командировани в Ковачевци. "Бях от сдуханите деца, на които никой не им обръща внимание. Бях по-малка от съучениците си, тръгнала съм по-рано от другите на училище. И съм била пети клас, брат ми първи, когато едно момче, от което всички се страхуваха, го наби. Аз обаче отидох при този тип и му забих един шамар пред цялата публика. Добре го подредих. Той даже се смути и щеше да почне да се извинява", спомня си тя. Скилър веднага добавя, че макар вкъщи много да са се побийвали,

навън са били железен тандем

и винаги са се защитавали. Особено когато започнали да я задяват момчетата, той винаги бил наоколо, готов да я предпази.

Разбират се само с поглед, с една дума, категорични са и двамата. Личи си, че връзката им е силна, но не си искат съвети за щяло и нещяло. Просто и двамата обичат да правят каквото им е на сърце, без да слушат другите. "Вярвам, че взима правилните решения, и не се намесвам в неговия живот. Подкрепям го винаги, дори да не смятам, че е правилно", казва Лилана.

"Сестра ми е по детски наивна, има заразителен ентусиазъм. Това e, което много харесвам в нея. В игрите на криеница бях по-хитър, по-бърз и се катерех нависоко. И тя не можеше да ме намери. Но винаги избираше по-нестандартните места", спомня си Сашо. Само той я нарича "Лили". Тя като кака му помагала в уроците, но той като по-напредничав в историята и географията, често й изнасял лекции по темите. Научил я и да прави определени ритми от бийтбокса и тя се включва на участия, но по-скоро за майтап.

Най-слушаното им парче "Сама" се родило естествено като емоция и затова може би се харесало толкова. Последното им, отпреди две седмици - "Разделени на две", също се получило спонтанно. В клипа участва и дядо им по бащина линия - Евгени. Във видеото те показват живота през различните етапи, как всеки си спомня младостта и че любовта е много повече от плътта.

Извън музиката, наследена от баща им Христо Деянов, известен лекар и музикант, нашумял в дует с Жоро Денков, Лилана има и IT компания. Тя я създава в комбинация със свои колеги, след като завършва School of Economics в Лондон. Тиймът вече е разработил няколко мобилни приложения и иновативната онлайн платформа trendhattan, която вече има хиляди фенове. Тя обединява бутиците в Европа, които продават мода в цял свят. В началото на 2013-а екипът на Лилана кандидатства за финансиране във фонда за стартиращи и иновативни компании Eleven с един от проектите си. Печелят в конкуренция с повече от 500 проекта от България, Русия, Индия, Великобритания, Румъния и Сърбия. Сега ще работят с топ имена от IT индустрията, включително с експерти от Google.

След като спечели световната титла

Скилър създаде асоциация по бийтбокс в България. Направи и две самостоятелни песни "За едно" и "Non Stop". Той обикаля света, като изнася бийтбокс пърформанси и журира международни батъли. Скоро можете да го гледатe като част от програмата на Фестивал на световното вокално изкуство. На 21 ноември е в Благоевград, клуб Underground с VoxBox. А на 23 ноември е в София в клуб Maze с Balkan Khans.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай