Коелю бойкотира Франкфурт

Коелю бойкотира Франкфурт  | StandartNews.com

Паулу Коелю направи бойкот на панаира на книгата във Франкфурт, въпреки че Бразилия е страната официален гост на тазгодишното издание. Причината е, че писателят не е доволен от избора автори за делегацията на Бразилия в Германия.

"Когато става въпрос за официално представяне на културата на Бразилия, политиката се намесва по един много неприятен начин. Това, което ме дразни най-много, е, че се въздига нова литературна сцена в страната от млади автори, които обаче по незнайна причина не са в списъка", заяви авторът на "Алхимикът" за немския вестник "Die Welt".

Коелю допълни, че не желае да бъде "Бразилският Зоро или "Самотният рейнджър", когато толкова други писатели не са поканени. "Не съм чувал за 50 от 70-те писатели в бразилската делегация. Не са поканени блестящи автори като Едуардо Спор, Каролина Муньош, Талита Реболедо, Андре Вианко, Фелипе Нето и Рафаел Драккон", заяви още Коелю, чиито романи са продали 150 милиона екземпляра по целия свят. Тази година се навършват 25 години от излизането на "Алхимикът" в Бразилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай