Калин Сърменов: Видях състезание с приятелски усмивки

Калин Сърменов: Видях състезание с приятелски усмивки | StandartNews.com

- Г-н Сърменов, вашата артистична звезда блести отдавна, но не всички заят, че освен изкуството имате и друга страст - тениса. Как се чувствате като дебютант в турнира на "Стандарт"?

- За първи път играя в този турнир, но веднага ми направиха впечатление атмосферата на приятелство и желанието на участниците в състезанието да се видят и да направят нещо хубаво заедно. Това много ми харесва. Освен това има и благотворителна кауза. Има логика, заради която се събираме. Това също е много хубаво. От две години правя благотворителни мачове и турнири. На този има приятелска усмивка, която напоследък започнахме да губим, особено в последните месеци.

- За разлика от други турнири, които не оцеляха, "Лидерите" на "Стандарт" събира все повече хора от различните области на обществото, които общуват не само за лично удоволствие, но и от полза на обществото.

- Наистина, това е най-важното в случая - да се съберем чрез спорта и общата ни страст към тениса и изживяванията с него. Това да ни направи по-единни, така че в България да се случват по-добри неща. Напоследък започнахме да забравяме това и мислим главно за себе си. Затова харесвам тези турнири, защото на такива места мислим някакси общо за неща, които в случая са много хуманни. Иначе най-досадното е само да оцеляваме и да слагаме себе си пред всичко останало.

- Какви с впечатленията ви от СК "ДЕМА"?

- Това е наистина един чудесен оазис на тениса. Трябва да благодарим на домакините, които ни дават рамо в този турнир.

- Вашата професия и многобройните ви ангажименти отнемат много време. Остава ли място за тениса в програмата ви?

- Всяка сутрин се опитвам да играя. Като бивш активен волейболист съм играл в миналото. От пренатоварване имам травми, затова гледам да щадя коленете. Но всяка сутрин отивам на корта. Не се чувствам добре, ако не натрупам мравчена киселина в мускулите.

- Играете на турнира в тандем със заместник главния прокурор Бойко Найденов.

- Моят партньор е много добър и се радвам, че като сме заедно, успяваме да покажа най-доброто от себе си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай