Къде е Блек сега?

Парчетата One hit wonder остават вечни

Къде е Блек сега? | StandartNews.com

Нито едно чудо не е за три дни, опре ли до музика. Така наречените one hit wonder парчета може да са единствените бисери в кариерата на създателите си, но пък са вечни на дансинга. И сега Kung Fu Fighting или пък I'm Too Sexy ще накарат тялото ви да се движи с кеф в ритъма. Това всъщност са най-яките песни, ever.

Помните ли приказно чудния русоляв младеж, с неустоими устни и нос като на Пинокио, който пееше с ангелски глас, че животът е прекрасен в края на 80-те? Блек, или както е истинското му име Колин Върнкъмб, сега може леко и да ви поразочарова - с поопадала отпред коса, понапълнял, но устните и огънят в очите му още са си същите. Неговият one hit wonder си е жив и здрав - Wonderful life има няколко нови версии, пуснати наскоро. Освен това хора не спират да споделят своите романтични истории, свързани с парчето.

Блек е много добър художник и поет. Една от картините му, където си прави закачка с гения Ван Гог, е нарекъл Ван Блек и е нещо като автопортрет. Рисунката може да се поръча и от сайта му. Колин е роден на 26 май 1962 г. в Ливърпул през седмицата, когато песента на Елвис "Good Luck Charm" става номер 1. Както и при много други рок музиканти, Колин се повлиява от филма на Краля Jailhouse Rock, който пали въображението му за бъдещи музикални подвизи. Първото излизане на сцена на Блек е през 1981-а на Нова година, когато изпява първото си парче Human Feature. Следва More than the Sun, а после подписва с WEA Records. Напуска лейбъла, а 1985-а не е много успешна за Колин. По ирония на съдбата точно тогава създава минорната суперпесен Wonderful Life, реализирана от "Ugly Man".

След главозамайващия успех на сингъла го прилапват A&M Records, с които той прави световна кариера. Следват Everything's Coming Up Roses и Sweetest Smile, които също превземат чартовете, но никога не надминават успеха на "Чудесен живот". През годините Колин прави още песни и албуми, ходи и на турнета, но кариерата му зацикля. През 1999 г. прави опит да се завърне с албум със собственото си име Колин Върнкъмб. Създава и собствен лейбъл - Nero Schwarz. Използва псевдонима Блек отново през 2005 г. при издаването на Between Two Churches.

В едно от парчетата пак пита: "Наслаждавате ли се на чудесен живот?". Последният му диск е от 2011 г. и го продава през сайта си. "Веднъж щом си създал тотален хит (Wonderful life се продава в 2,5 млн.копия в света), ако успееш да напишеш друга песен, без това да витае из ума ти, значи си откачен. Необходимо е да мине много време. Доста дълго чувах: "Харесва ми тази песен, но не е Wonderful Life", признава Колин. Той разказва, че не е вкусил много-много от живота на поп звезда. "Не съм правил див секс, не съм се друсал. Просто си копаех своята дупчица", казва музикантът. Дебютният му албум всъщност е едноименният Wonderful Life, който се продава в 1,5 млн. копия и е последван от язвително озаглавения "Комедия" - най-лиричния му диск.

Той обаче не успява да повтори комерсиалния успех на Wonderful Life.

Колин обяснява: "Проблемът е, че като си направил хит, очакванията на хората нарастват. А те са матрица от възможност и невъзможност. Трябва да си наясно какво правиш и защо и да си готов да си защитаваш ъгълчето. От A&M се разочароваха, когато първият сингъл от "Комедия" не стана хит, беше шок за мнозина. Паникьосаха се, като полудели бяха. Имах проблем с това хората да ме разпознават, защото нямаше и шумна рекламна кампания. Не знаеха Блек дали е група или артист. И всичко, което виждаха на концертите, беше онзи тип с големия нос, който подскача наоколо. Аз и никога не съм знаел как да давам интервюта - винаги съм бил любезен и внимателен, а това е скучно в очите на журналистите", споделя още светлокосият Блек. Той има общо 13 албума, но далеч не така популярни както първия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай