Четвъртък,

Къде е Блек сега?

От: Failed to load user -
6140
Къде е Блек сега?
A
A
A

Нито едно чудо не е за три дни, опре ли до музика. Така наречените one hit wonder парчета може да са единствените бисери в кариерата на създателите си, но пък са вечни на дансинга. И сега Kung Fu Fighting или пък I'm Too Sexy ще накарат тялото ви да се движи с кеф в ритъма. Това всъщност са най-яките песни, ever.

Помните ли приказно чудния русоляв младеж, с неустоими устни и нос като на Пинокио, който пееше с ангелски глас, че животът е прекрасен в края на 80-те? Блек, или както е истинското му име Колин Върнкъмб, сега може леко и да ви поразочарова - с поопадала отпред коса, понапълнял, но устните и огънят в очите му още са си същите. Неговият one hit wonder си е жив и здрав - Wonderful life има няколко нови версии, пуснати наскоро. Освен това хора не спират да споделят своите романтични истории, свързани с парчето.

Блек е много добър художник и поет. Една от картините му, където си прави закачка с гения Ван Гог, е нарекъл Ван Блек и е нещо като автопортрет. Рисунката може да се поръча и от сайта му. Колин е роден на 26 май 1962 г. в Ливърпул през седмицата, когато песента на Елвис "Good Luck Charm" става номер 1. Както и при много други рок музиканти, Колин се повлиява от филма на Краля Jailhouse Rock, който пали въображението му за бъдещи музикални подвизи. Първото излизане на сцена на Блек е през 1981-а на Нова година, когато изпява първото си парче Human Feature. Следва More than the Sun, а после подписва с WEA Records. Напуска лейбъла, а 1985-а не е много успешна за Колин. По ирония на съдбата точно тогава създава минорната суперпесен Wonderful Life, реализирана от "Ugly Man".

След главозамайващия успех на сингъла го прилапват A&M Records, с които той прави световна кариера. Следват Everything's Coming Up Roses и Sweetest Smile, които също превземат чартовете, но никога не надминават успеха на "Чудесен живот". През годините Колин прави още песни и албуми, ходи и на турнета, но кариерата му зацикля. През 1999 г. прави опит да се завърне с албум със собственото си име Колин Върнкъмб. Създава и собствен лейбъл - Nero Schwarz. Използва псевдонима Блек отново през 2005 г. при издаването на Between Two Churches.

В едно от парчетата пак пита: "Наслаждавате ли се на чудесен живот?". Последният му диск е от 2011 г. и го продава през сайта си. "Веднъж щом си създал тотален хит (Wonderful life се продава в 2,5 млн.копия в света), ако успееш да напишеш друга песен, без това да витае из ума ти, значи си откачен. Необходимо е да мине много време. Доста дълго чувах: "Харесва ми тази песен, но не е Wonderful Life", признава Колин. Той разказва, че не е вкусил много-много от живота на поп звезда. "Не съм правил див секс, не съм се друсал. Просто си копаех своята дупчица", казва музикантът. Дебютният му албум всъщност е едноименният Wonderful Life, който се продава в 1,5 млн. копия и е последван от язвително озаглавения "Комедия" - най-лиричния му диск.

Той обаче не успява да повтори комерсиалния успех на Wonderful Life.

Колин обяснява: "Проблемът е, че като си направил хит, очакванията на хората нарастват. А те са матрица от възможност и невъзможност. Трябва да си наясно какво правиш и защо и да си готов да си защитаваш ъгълчето. От A&M се разочароваха, когато първият сингъл от "Комедия" не стана хит, беше шок за мнозина. Паникьосаха се, като полудели бяха. Имах проблем с това хората да ме разпознават, защото нямаше и шумна рекламна кампания. Не знаеха Блек дали е група или артист. И всичко, което виждаха на концертите, беше онзи тип с големия нос, който подскача наоколо. Аз и никога не съм знаел как да давам интервюта - винаги съм бил любезен и внимателен, а това е скучно в очите на журналистите", споделя още светлокосият Блек. Той има общо 13 албума, но далеч не така популярни както първия.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Блек Музика

Още от категорията